Sedem fakúlt, šesť vedeckovýskumných pracovísk a jedna univerzita – zazi.uniza.sk

Žilinská univerzita v Žiline sa profiluje ako moderná univerzita pre generáciu mileniánov so skúsenosťami vitálneho seniora vo veku 67 rokov. Na tento hrdý prienik desaťročí skúseností vo vývoji vzdelávania odkazuje vo svojich kvalitných študijných programoch, ktoré vyzreli v čase a už dnes ovplyvňujú budúcnosť.

UNIZA spustila nový komunikačný kanál zazi.uniza.sk, aby sa priblížila študentom a ukázala im cestu, ktorou môžu kráčať a vyniknúť. Cestu otvorenú novým výzvam, nápadom a inovatívnym riešeniam. Pre rozvoj ich talentov, vyššiu úroveň vzdelania, kultúry, informácii aj zábavy.

Cestu, ktorú si študent vyberie študovať a ktorou pôjde na akademickej pôde a ďalej v živote, spestrí prostredie moderného campusu, zeleného prostredia, vyváženej celodennej stravy podľa výberu, moderného ubytovania, športového i kultúrneho zázemia, silnej študentskej komunity a krásneho mesta obklopeného horami. Najmodernejšie technologické vybavenie, inovácie a transfer technológií v praxi je samozrejmosťou.

Pre ešte väčší záber mimo región sú tu partnerské, celosvetovo uznávané univerzity na niekoľkých kontinentoch: Kalifornská univerzita v Berkeley a Univerzita Gustava Eiffela v Paríži. Študent môže konať lokálne, ale aj globálne. Študent UNIZA zanechá stopu skutočne kdekoľvek. V domácich študentských organizáciách alebo na medzinárodných pobytoch v zahraničí v rámci programu Erasmus.

Študent nemusí, ale môže rozhodovať o svojom vývoji v ktorejkoľvek fáze štúdia. Či sa rozhodne pracovať na reálnych projektoch, spolupracovať s firmami alebo vo vede a výskume, vzdeláva sa a získava skúsenosti neustále. UNIZA ho podporí v jeho sebarozvoji a vzdelávaní. Motivuje ho aj možnosťami získania viacerých štipendií, vďaka ktorým si študent dovolí ešte viac. Viac slobody a nových možností. Viac výziev, znalostí a zážitkov.

UNIZA okrem vzdelávania, vedy a výskumu podporuje aj spoločenské, kultúrne a športové aktivity, ktoré sú prístupné nielen mládeži, ale aj širokej verejnosti. UNIZA je centrom vzdelania a zá¬roveň súčasťou kultúrneho života v Žiline.

„Slogan Zaži úspech, zaži UNIZA, na zazi.uniza.sk, chce byť doménou a výsadou jej prioritných užívateľov - mladých talentovaných študentov, ktorí chcú to najlepšie tu a teraz, pod jednou kvalitnou značkou. Tou UNIZA bezpochyby je,“ povedal prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing prof. Ing. Jozef Ristvej, PhD.,MBA.

Bližšie informácie vrátane elektronickej prihlášky nájdete na zazi.uniza.sk .