Jedinečný e-sportový turnaj v Žiline! UNIZA Masters začína už v piatok 16.februára

Už 16. februára 2018 sa na Žilinskej univerzite v Žiline na tri dni otvoria brány e-športového festivalu UNIZA Masters. V priestoroch Novej menzy UNIZA si nadšenci počítačových a konzolových hier v rámci spestrenia študentského života zmerajú svoje sily a zabojujú o zaujímavú finančnú odmenu.

Elektronický šport alebo aj pro-gaming je športové súťaženie viacerých hráčov v počítačových hrách a v súčasnosti už nie je o nič menej hodnotným športom ako futbal či hokej. A keďže táto aktivita je vyhľadávaná forma oddychu pre študentov nie iba počas skúškového obdobia, Elektrotechnická fakulta Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) spojila sily so spoločnosťou KOALAN, ktorá organizuje gamingové turnaje po celom Slovensku, a vytvorili jedinečný festival UNIZA Masters.

„Elektrotechnická fakulta sleduje trendy vo svete, kde sa e-šport stáva bežnou športovou aktivitou. Štúdium je dôležité, no všetci vieme, že od kníh si treba niekedy aj oddýchnuť. Našou úlohou je pripraviť študentom vynikajúce podmienky nielen z pohľadu štúdia, ale aj mimoškolských aktivít. Okrem toho takéto akcie vytvárajú priestor mladým talentom a pomáhajú rozvíjať tímového ducha. Veríme, že medzi účastníkmi sa nájdu záujemcovia o štúdium na našej univerzite,“ vyjadril sa dekan Elektrotechnickej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline prof. Ing. Pavol Špánik, PhD.

Lukáš Králik, spolumajiteľ KOALAN: „Spolupráca s Elektrotechnickou fakultou Žilinskej univerzity v Žiline nám otvára nové príležitosti rozšíriť povedomie o e-športe širšej verejnosti. Organizácia takéhoto jedinečného e-sportového turnaja UNIZA Masters prináša so sebou veľa nových skúseností. Veľmi nás prekvapil záujem hráčov o turnaje. Hráči naplnili jednotlivé turnaje do niekoľko hodín.“

Festival bude pre návštevníkov otvorený v piatok 16. februára o 13 hod. v rámci Media day, ktorý bude doplnený o turnaje bez registrácie. Celý trojdňový festival bude prebiehať v priestoroch Novej menzy UNIZA. V sobotu a nedeľu sa bude súťažiť v turnajových hrách Counter Strike, HearthStone, FIFA 18 a Clash Royale. V nedeľu poobede už budeme oficiálne poznať víťazov a odmena je viac než atraktívna. Tímy v turnajoch spoločne zabojujú o finančnú odmenu v celkovej hodnote 3 850 €.

UNIZA Masters však nie je len o turnaji v e-športe. Na svoje si prídu aj diváci. Virtuálna realita, prezentácia nových technológií, najvýkonnejšie počítačové zostavy, zaujímavé súťaže a rôzne technologické novinky budú pripravené pre návštevníkov UNIZA Masters v rámci sprievodného programu EXPO. Celým víkendom bude sprevádzať moderátor, ktorý počas rozhovorov a diskusií vyspovedá i známe internetová mená ako CzechCloud, Beybulka či MartinPCtips.

Súčasťou UNIZA Masters bude aj mestečko http://FELcity.sk, kde sa dozviete ako funguje virtuálna a rozšírená realita, umelá inteligencia a mnoho viac. Pre nadšencov tvorby a úpravy fotografií, videa a zvuku budú dostupné prehliadky Ateliéru multimediálnej tvorby http://amt.uniza.sk/.

Ing. Martina Slavíková
Oddelenie pre medzinárodné vzťahy a marketing
UNIZA