Gurmánsky zážitok od hosťujúceho šéfkuchára na Žilinskej univerzite

Štandardné obedové menu, ktoré pripravuje šikovný tím pracovníkov Stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity v Žiline (ŽU) – nová menza, bolo nedávno obohatené o lahôdku, ktorú pre študentov a zamestnancov ŽU pripravil „hosťujúci“ šéfkuchár Radek Šubrt, známy aj z relácie MasterChef. Svoje dlhoročné pracovné skúsenosti zbieral v kvalitných reštauráciách po celom svete – od Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, až po New York. Momentálne pôsobí Radek Šubrt ako šéfkuchár v niekoľkých známych pražských reštauráciách.

Vo štvrtok 27. marca 2014 varil známy kuchár v kuchyni stravovacieho zariadenia ŽU. Nevšedná rola šéfkuchára v univerzitnom  prostredí pritiahla veľkú pozornosť zamestnancov a študentov. A celkom oprávnene! Pre stravníkov zo ŽU pripravil Radek Šubrt hneď dve delikatesy ako z luxusnej reštaurácie. Prvú z nich, vynikajúci hovädzí pupok, opekané zemiaky s rozmarínom a zeleninu ratatouille, si mohli študenti vychutnať v novej menze. Trochu neskôr, od 12.45 hod. už gurmánsky obed, plnené prepeličie mäso so žemľovou knedľou a blanšírovanou zeleninou, podával Radek Šubrt vo výdajni známej pod názvom „NR-ko“. Vydaných bolo spolu 488 porcií špeciálneho menu. Oživenie obedového menu ocenili študenti aj zamestnanci. „Veľmi nám chutí, podobné prekvapenie by sme privítali aj častejšie“, zhodli sa spolužiaci, študenti 2. ročníka Stavebnej fakulty ŽU, oslovení počas degustovania špeciálneho menu v stravovacom zariadení ŽU.

 

Ing. Katarína Géčová

Oddelenie pre medzinárodné vzťahy a marketing

© 2016 Žilinská univerzita v Žiline. Všetky práva vyhradené.

EN Menu